Potpredsjednica medulinskog Vijeća podnijela ostavku

Divna Radolović Rosanda (N. LAZAREVIĆ)
Divna Radolović Rosanda (N. LAZAREVIĆ)

Divna Radolović Rosanda podnijela je ostavku na funkcije zamjenice predsjednika medulinskog Općinskog vijeća i predsjednice medulinskog Odbora za kulturu. Pismenu ostavku je podnijela predsjedniku Općinskog vijeća Marku Zlatiću na posljednjoj sjednici vijeća. Tada je najavila da će od sada djelovati kao nezavisna vijećnica te da je ovim potezom izašla s liste Gorana Buića (općinskog načelnika). Zlatić nam je dodao kako je na vijeću pozvao Radolović Rosanda da komentira svoju odluku, ali nije htjela ništa dodati. Tvrdi da ne zna razlog njezine ostavke.

Buić joj želi sve najbolje u radu

Predsjednik medulinskog Općinskog vijeća smatra da takva promjena neće utjecati na rad vijeća s obzirom da su se do sada odluke donosile jednoglasno, a kada je i bilo razilaženja među vijećnicima odluke bi bile usvojene s 10 do 11 glasova od ukupno 15 vijećnika. Dakle, i bez Radolović Rosanda on smatra da imaju većinu u vijeću. Načelnik Općine Goran Buić o svemu nema komentara osim što nam je rekao da Divni Radolović Rosanda želi sve najbolje te da su takve stvari uobičajene i normalne u demokraciji. Najavio je da će na idućoj sjednici vijeća odabrati novog zamjenika s nezavisne liste Gorana Buića, pored toga što je zamjenik i Emil Jukopila kao predstavnik oporbe. Divna Radolović Rosanda nam je telefonski poručila da neće javno komentirati tu svoju odluku.

Vijećnica Divna Radolović Rosanda je na Buićevoj nezavisnoj listi od samog osnutka bila visoko kotirana. Obnašala je mnogo važnih funkcija u Općini, raznim tijelima i odborima te ustanovama poput upravnog vijeća Javne ustanove Kamenjak te odbora za Kulturu Općine Medulin. (C. B. G., P. G.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter