Potpore projektima za bolju kvalitetu života

Presica Zaklade
Presica Zaklade

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je natječaj za dodjelu financijskih potpora građanskim inicijativama "Naš doprinos zajednici". Na natječaj se mogu javiti udruge, zaklade, razne ustanove (vrtići, knjižnice, škole) te Mjesni odbori iz istarske, primorsko-goranske i ličko-senjske županije, i to za potporu u projektima koji će poticati aktivizam, poboljšati kvalitetu življenja i općeg dobra u zajednici.

Projekt moraju pokrenuti pojedinci koji su prepoznali određeni problem i odgovaraju na njega dobrovoljnim radom, znanjem ili materijalnim dobrima. Natječaj za dodjelu financijski potpora će biti otvoren do 15. listopada, a ukupni budžet koji će se dodijeliti je 130 tisuća kuna.

- Za prijavljeni projekt se može dobiti najviše 13 tisuća kuna. Ukupno će se dodijeliti deset financijskih potpora. Važno je naglasiti da građanski inicijative koje dobiju financijsku potporu prijavljeni projekt moraju ostvariti u razdoblju od 13. siječnja do 31. svibnja iduće godine, rekla je na konferenciji za novinare Paola Baričević iz Zaklade.

Dodala je da su upute i dokumentacija za natječaj dostupne na njihovim internetskim stranicama, a informacije se mogu dobiti i putem telefona Zaklade. Kazala je da su tijekom proteklih natječaja primijetili da su u građanskim inicijativama najaktivniji dječji vrtići, odnosno inicijative pristigle iz Istarske županije.

Inače, od 2007. godine otkako traje "Naš doprinos zajednici" raspisano je ukupno 10 natječaja, podržano je 115 građanskih inicijativa za koje je dodijeljeno 1,5 milijuna kuna. Primjerice, pomoću takvih inicijativa prošle je godine pulska Udruga obitelji osoba stradalih u prometu dobila 12.747 kuna za projekt "Zidne prometne učilice" kada su se na tri različite lokacije na zidovima nacrtali pojedini prikaza iz cestovnog prometa. Isto tako, prošle godine je Udruga gluhih i nagluhih osoba Istarske županije uz pomoć tih sredstava uredila prostor Kluba djece i mladeži gluhih i nagluhih IŽ. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter