Potporama osoviti poduzetničku snagu


Naš je prvenstveni zadatak pobijediti nezaposlenost očuvanjem i otvaranjem radnih mjesta, poručio je Valter Flego, kandidat za župana koalicije IDS-HNS-Zeleni tijekom posjete tvornici stolica Apparatus u Industrijskoj zoni Pićan, kojom je započeo turneju "Za Istru koja radi". U iduća tri tjedna obići će niz poduzetnika i obrtnika, predstavnike ključnih gospodarskih grana Poluotoka, te im predstaviti program, ali i saslušati njihove prijedloge.

- Samo zajedništvom privatnog i javnog sektora, "puhanjem u isti rog", dat ćemo Istri novu energiju, vjetar u leđa za gospodarski rast, povećanje standarda građana i ravnomjeran razvoj svih krajeva. Najjači instrument su investicije realnog sektora, no u teškoj ekonomskoj krizi javni sektor mora dati dodatni stimulans zapošljavanju, kazao je Flego.

- Istra je oduvijek bila županija obrtnika i poduzetnika, kojih je, istina, zadnjih nekoliko godina manje", primijetio je Flego, prioritetnim označivši "pomoći tu domaću snagu osoviti na noge".

- Uz dosadašnje potpore, davat će se i nove za zapošljavanje, kao što su one za otvaranje obrta ili poduzeća u kojima se zaposli najmanje jedna osoba, za doprinose iz plaće poslodavcima koji zaposle kandidata s biroa rada, za uvođenje standarda kvalitete, polaganje majstorskih ispita i prekvalifikacije, sufinanciranje prilagodbe poslovanja normama Europske unije, te stipendije učenicima za deficitarna zanimanja, objasnio je Flego. (I. RADIĆ)

Flego on-line odgovora na upite građana

IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego danas je krenuo s online predstavljanjem svog predizbornog programa "Platforma 7x7 - Za Istru koja radi!". Osim što će se predstaviti na društvenim mrežama Facebook i Twitter, Flego će do 12.travnja putem elektroničke pošte ([email protected]) odgovarati i na upite građana. Na sva postavljena pitanja odgovarat će putem elektroničke pošte ili video poruka počevši od subote 13. travnja. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter