Potpora tradicijskoj glazbi

S lanjske manifestacije Zarozgajmo na Ćićariji u Lanišću (G. ČALIĆ ŠVERKO)
S lanjske manifestacije Zarozgajmo na Ćićariji u Lanišću (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je rezultate Natječaja za potporu tradicijske glazbe u 2013., a sredstva za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s toga područja bit će raspoređena na ukupno 34 projekta. Kako se ističe u priopćenju Muzičkog informativnog centra, na natječaj je u propisanom roku pristigao ukupno 81 prijedlog, od kojeg je jedan diskvalificiran zbog neriješenih dugovanja prema ZAMP-u iz prethodnih godina.

Preostale prijedloge obrađivalo je tročlano povjerenstvo u sastavu: Jelena Vuković kao njegova predsjednica te Grozdana Marošević i Mario Vestić, uz podršku stručne službe HDS-a. Natječaj se financira iz fonda sredstava koja je služba ZAMP prikupila na ime naknade za izvedbe narodnih umjetničkih tvorevina u izvornom obliku u 2011. Ukupna sredstva fonda iznosila su nešto više od 300 tisuća kuna.

Povjerenstvo je izradilo prijedlog stimulacija koji obuhvaća 34 projekta, s kojima će u najkraćem roku biti potpisani odgovarajući ugovori. Što se istarskih projekata tiče, sredstva su dobili Udruga Histriart za programe "Zarozgajmo na Ćićariji" i "Maša po starinski" (devet tisuća kuna po projektu), KUD Kaštelir-Labinci za "Okarina fest" (pet tisuća kuna) i Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda"za Festival klapa Istre i Kvarnera (deset tisuća kuna).

Kompletnu listu odobrenih projekata moguće je pročitati na adresi Muzičkog informativnog centra - www.mic.hr. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter