Potpora radu udruga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva se potpisom obavezala rovinjskoj Humanitarnoj udruzi Oaza i poreckom Centru za gradanske inicijative na potporu u iznosu od 100 tisuca kuna.

- Još 2009. ove su udrugeu putem natjecaja izabrane za trogodišnju institucionalnu potporu sa po 50 tisuca kuna koju smo nastavljali dodjeljivati na osnovi evaluacije i izvješca. Jedini podupiremo cjelokupan rad organizacija civilnog društva te smo od 2010. za to izdvojili 600 tisuca kuna, što smo raspodijelili na cetiri udruge. Osim vec navedene, potpore su dobile Zelena Istra i Zoom, kazala je upraviteljica Kristina Bulešic Stanojevic prilikom potpisivanja u prostor Zaklade.

- Potpora je pomogla solidarizaciji udruge i njezinom radu, istaknula je Nataša Belac iz CGI-ja, na što je Eva Husak Bacac iz Oaze kazala da im novac služi za pokrivanje troškova poput onih uredskih i knjigovodstvenih te režija.

Cilje djelovanja CGI-ja i Oaze jest promoviranje ljudskih i gradanskih prava i sloboda, što su nužni preduvjeti za demokratizaciju društva i sredinu u kojoj djeluju. (I. N. TURKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter