Potpora gotovo svim istarskim muzejima

Najviša potpora, ukupno 185 tisuća kuna, namijenjena je Arheološkom muzeju Istre u Puli (Neven LAZAREVIĆ)
Najviša potpora, ukupno 185 tisuća kuna, namijenjena je Arheološkom muzeju Istre u Puli (Neven LAZAREVIĆ)

Netom je objavljen popis programa koje će financirati Ministarstvo kulture iz stavke Muzejsko-galerijska djelatnost.

Arheološki muzej Istre dobit će ukupno 185 tisuća kuna. Od toga je za časopis "Histria archaeologica" br. 45 namijenjeno 20 tisuća kuna, a za izložbu i katalog Edukacijskog odjela ide 15 tisuća kuna. Novom stalnom postavu Arheološkog muzeja Istre, odnosno za 3D skeniranje sitnih spomenika i obradu metalnih željeznodobnih situla namijenjeno je 150 tisuća kuna.

Muzeju grada Pazina za izložbu "Nema više ču, ču, ču! Istarska željeznica i mijene važnosti" pripast će 10 tisuća kuna, koliko će i ukupno dobiti ovaj muzej.

Muzej grada Umaga za 14. međunarodni festival antike Sepomaia viva - za radionice antičkih zanata dobit će pet tisuća kuna, koliko i za edukativne radionice "Muzejski predmeti školom šetaju".

Iznos od deset tisuća kuna ide Zavičajnom muzeju Poreštine za restauracija knjiga Spomeničke knjižnice (16. stoljeće).

Etnografski muzej Istre za 20. muzejsko-edukativnu akciju (Odr)živo(s)t dobit će pet tisuća kuna, a za izložba o češljarstvu "Od roga boškarina do češlja i frizure", također pet tisuća kuna. Ovogodišnjem izdanju manifestacije "Pazi što jedeš" 2015 ide osam tisuća kuna, a za Noć muzeja pripada mu pet tisuća kuna. Za projekt tiska kataloga tradicijskih glazbenih instrumenata Istre iz fundusa Etnografskog muzeja namijenjeno je osam tisuća kuna, što je ukupno 31 tisuća kuna za ovu muzejsku ustanovu.

Povijesni i pomorski muzej Istre u Puli za konzervatorsko-restauratorske radove na grafičkoj mapi Harryja Heussera dobit će osam tisuća kuna, a za edukativne radionice pet tisuća kuna, odnosno ukupno 13 tisuća kuna.

Zavičajni muzej grada Rovinja za konzervatorske radove na predmetima iz Etnografske zbirke za izložbu "Devozione - Pučka

vjerovanja Rovinjštine" dobit će 15 tisuća kuna. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter