Potpisi uljanikovaca protiv privatizacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uljanikovci ce, kao i radnici drugih brodogradilišta, do srijede potpisivati peticiju Vladi RH za odgodu drugog kruga natjecaja za prodaju škverova. Akciju je pokrenuo Sindikat metalaca, a namjera im je da peticiju u cetvrtak predaju predsjednici Vlade Jadranki Kosor.

Glavni povjerenik spomenutog sindikata za Uljanik ?ino Šverko ocekuje da ce se prikupiti oko tisucu potpisa i poziva sve zaposlene da potpišu peticiju. Drugim brodogradilištima gori pod nogama, nama malo manje, ali to ne znaci da njihovi problemi nece imati upliva i na nas, veli Šverko.

Sindikat traži kvalitetniji natjecaj za privatizaciju brodogradilišta i raspisivanje natjecaja kada nastupi bolji gospodarski i financijski trenutak od postojeceg. Sindikat metalaca traži pravednije vrednovanje i obeštecenje za pomorsko dobro. Zahtijeva se i osiguranje normalnog poslovanja uz redovnu isplatu placa radnicima brodogradilišta. Ukoliko Vlada ne uvaži ovu peticiju, spremni smo svim sredstvima braniti naša radna mjesta, piše u zahtjevu Sindikata metalaca.


Podijeli: Facebook Twiter