Potpisani ugovori sa stipendistima općine Vižinada

Postojeća dva ulaza se ukidaju i postavlja novi na križanju puta iz Paredina i Rupine (M. ANGELINI)
Postojeća dva ulaza se ukidaju i postavlja novi na križanju puta iz Paredina i Rupine (M. ANGELINI)

Načelnik općine Vižinada, Marko Ferenac, potpisao je ugovore o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku, odnosno akademsku 2017/2018. godinu. Odlukom općinskog vijeća ukupno je dodijeljeno 13 studentskih stipendija u mjesečnom iznosu od 500 kuna.

Od toga dodijeljeno je osam novih stipendija, a pet je studenata potpisalo ugovore o nastavku stipendiranja. Ove su godine prvi put dodijeljene i stipendije učenicima srednjih škola koji tijekom školovanja žive u učeničkim domovima u mjestu školovanja i stoga nisu korisnici subvencije prijevoza, a te je stipendije u iznosu od 300 kuna mjesečno dobilo troje učenika.

Studentske stipendije ove su godine dobili: Nikola Ivančić, Bernard Nović, Dino Dudaš, Karlo Dagostin, Laura Brečević, Loris Laković, Franko Pahović, Nina Šimonović, Severina Nović, Nikolina Ritossa, Monika Ritoša, Mikela Oklen i Paolo Pilato, a učeničke stipendije dobili su: Massimo Oklen, Cristina Lubiana i Maria Baldini.

Načelnik Ferenac čestitao je stipendistima na ugovorima i zaželio im puno uspjeha u školovanju kako bi svojim budućim radom mogli doprinijeti razvoju lokalne zajednice. K tomu pozvao je učenike i studente da se maksimalno uključe u aktivnosti općine usmjerene na rad s mladima i najavio osnivanje savjeta mladih s cilj osmišljavanje programa i aktivnosti za mlade kao i veća participacija mladih u lokalnoj samoupravi.

- Općina vam uvijek stoji na raspolaganju, te bi mi bilo drago da se u skladu sa svojim mogućnostima uključite u naše aktivnosti i predlažite svoje ideje. Siguran sam da ćemo zajedno život u našoj zajednici učiniti boljim, naglasio je Ferenac.

Uz načelnika potpisivanju je nazočila i predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato pojasnivši koliko općina, kroz razne programe, ulaže u djecu i mlade. Počev od naknada za novorođenčad, pa zatim sufinanciranjem troškova jaslica i vrtića, produženog boravka u školi, školskih udžbenika te prijevoza i stipendija. Uz to financijski potpomaže udruge usmjerene na rad s djecom i mladima, tako se godišnje iz proračuna za te namjene izdvoji oko 900 tisuća kuna. Tako je Općina Vižinada za stipendije u školskoj, odnosno akademskoj godini 2017/2018. godini osigurala 74 tisuće kuna. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter