Potpisan sporazum između Obrtničke komore IŽ i komore tuzlanskog kantona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore Istarske županije te Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine, kantona Tuzla. U ime Obrtničke komore IŽ sporazum je potpisao predsjednik Mario Paliska, a u ime tuzlanskog kantona Željko Babić. Sporazum će, kako je rečeno, omogućiti suradnju obrtnika dvije komore, prvenstveno kroz sajamsko predstavljanje.

- U Istri djeluje 7.311 obrta, veliki je to broj, a najviše ih je u trgovinskoj i ugostiteljskoj djelatnosti. Istaknuo bih da je čak 27 posto vlasnika obrta - žena, rekao je Paliska, pojašnjavajući gostima ulogu naše komore u obrtništvu te navodeći sporazume koji su već potpisani s Federacijom BiH.

To su sporazum Hrvatske obrtničke komore iz 2013. te sporazum s komorom kantona Sarajevo iz 2014. Što se tiče ovog sporazuma i suradnje, Paliska je rekao da će se surađivati u segmentu radne snage, ugostiteljstva te na poslovnim kontaktima te projektima EU. Najavio je tako već susret u Tuzli u travnju na tamošnjem sajmu gdje će se predstaviti istarske delicije. Cilj potpisivanja sporazuma je približavanje i spajanje obrtnika dvije komore, s aktivnosti s kojima krećemo odmah kako ne bi sve ostalo samo "na papiru". S 50.000 obrtnika koji djeluju u tuzlanskom kantonu, veliki uspjeh u suradnji vidi i v.d. predsjednika Tuzlanskog kantona Nedžad Nuhanović. Gosti su istaknuli da, usprkos krizi koja je samo u Hrvatskoj ugasila tisuće obrta, Tuzlanski kanton nije izgubio puno obrta, čak štoviše, u zadnjih dvije godine bilježe porast broja zaposlenih. (N. S.)      

 


Podijeli: Facebook Twiter