Potpis za dim

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ceh ugostitelja i turistickih djelatnika Hrvatske obrtnicke komore, Ceh ugostitelja Obrtnicke komore Istarske županije i sekcije ugostitelja svih udruženja obrtnika Istre od 15. do 30. lipnja organiziraju potpisivanje peticije pod nazivom "Pravo na izbor", kojom se traži izmjena Zakona o ogranicavanju uporabe duhanskih proizvoda.

Obrtnici traže da se izmjenama zakona ugostiteljskim objektima površine do 50 kvadrata dopusti da sami odaberu hoce li biti pušacki ili nepušacki, da se u vecima od 50 kvadrata na 30 posto površine dopusti fizicki odvojen prostor za pušace te da se minimalne tehnicke uvjete prostorija za pušace propiše posebnim pravilnikom, a ne zakonom. Ocekuju da bi na taj nacin sprijecili zatvaranje nekih ugostiteljskih objekata, a time i gubitak radnih mjesta.

Javno potpisivanje peticije bit ce organizirano danas od 11 do 15 sati u Buzetu ispred Udruženja obrtnika, u Labinu ispred ugostiteljskog objekta Olimp, u pazinskom ugostiteljskom objektu Pod lipom, u Porecu u caffe baru Tržnica Cotton Club, na pulskoj tržnici, u Rovinju na Obali A. Rismondo ispred Zagrebacke banke te u Umagu ispred Zajednice Talijana.


Podijeli: Facebook Twiter