Potpićan dobio urbanistički plan

Urbanističkim planom stečeni uvjeti za uređenje središnjeg trga, rekreativnih sadržaja i proširenje (Arhiva)
Urbanističkim planom stečeni uvjeti za uređenje središnjeg trga, rekreativnih sadržaja i proširenje (Arhiva)

Općinsko vijeće je u petak jednoglasno prihvatilo predloženi urbanistički plan uređenja Potpićna. Ugovor o izradi s pulskom tvrtkom Modus potpisan je 2011. godine, a konačni prijedlog utvrđen je nakon tri javne rasprave.

Ovim dokumentom najveće i jedino urbano naselje u općini stječe uvjete za uređenje središnjeg trga, rekreativnih sadržaja i proširenje za približno 30 posto višestambenom i privatnom stambenom izgradnjom.

Prostor za nove stanove predviđen južno od glavne ulice, odnosno ceste Labn - Pazin ili, kako to mještani praktično zovu, uzbrdo. To znači da ova polovica naselja može dobiti još jedno višestambeno krilo, uz postojeće te industrijsku zonu.

Prostor za izgradnju kuća predviđen je nizbrdo, tj. sjeverno, u produžetku dviju tamošnjih ulica. Vijećnik IDS-a Esad Huskić, stanovnik Potpićna, skeptičan je pogledu nove stanogradnje budući da je naselje nastalo za potrebe bivšeg rudnika, a zemljište oko njega pripada općini i Hrvatskim šumama.

Načelnik Vladi Runko (Kandidat grupe birača) zadovoljan je što su se stekli uvjeti da se nakon legalizacije bespravne izgradnje napokon počne graditi uredno. (R. SELAN)     


Podijeli: Facebook Twiter