Potonula koćarica, ribare spasila braća Skoko

Braća Skoko su spašene ribare prevezla do portića u Banjolama
Braća Skoko su spašene ribare prevezla do portića u Banjolama

Danas pred zoru, oko 6.15 sati, na južnoj strani otoka Frašker drvena koćarica registrirana u Rovinju, duga 13 metara, iz neutvrđenih je razloga za mirnog vremena udarila u stijene i potonula na dubinu od oko 20 metara.

Članove posade, dvojicu ribara Danijela Bernobića i Ivana Blaževića, spasila su braća iz Banjola, također ribari Mladen i Zoran Skoko.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestilo je da je ribare s potonule koćarice ispitala pulska Lučka kapetanija, koja se pobrinula i za sanaciju onečišćenja mora gorivom koje je istjecalo iz koćarice. Lucio Toffetti, čelni čovjek pulske Lučke kapetanije kazao nam je da je istraga pomorske nesreće u tijeku te da je vlasniku naloženo hitno izvlačenje broda kako bi se spriječilo onečišćenje.

- Opasnosti za plovidbu nema jer je brod na dubini od 20-ak metara, veli Toffetti dodajući da je najvažnije da nema ni poginulih ni ozlijeđenih, a istraga će pokazati koji su uzroci ove nesreće na moru.

Danas smo nekoliko sati nakon havarije isplovili do Fraškera i obišli poziciju potonuća koćarice. Na mirnoj morskoj površini bile su vidljive mrlje od goriva kojega je, po informacijama iz Ministarstva pomorstva, u koćarici ostalo oko 150 litara. U radijusu od dvjestotinjak metara na morskoj su površini plutali pokoja daska, kašeta, užad…

Neslužbeno smo doznali da je vlasnik koćarice Mauro Bernobić iz Vabrige, Danijelov otac, a premda smo imali informaciju da se nalazi u Banjolama nismo ga ondje zatekli, kao ni njegovog sina i Blaževića. (M. KOŠTA; snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter