Potonula brodica u marini u Vrsaru

Potonula brodica u Marini Vrsar (Foto: Lučka kapetanija)
Potonula brodica u Marini Vrsar (Foto: Lučka kapetanija)

Na pulskom području nadzora sigurnosti pomorske plovidbe Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u subotu je organizirala akciju spašavanja potonuloga plovila.

U subotu u 12 sati u Središnjicu je zaprimljena dojava Lučke ispostave Poreč o potonuću plovila u Vrsaru. Dolaskom na poziciju nezgode u lokalnu vrsarsku marinu djelatnici porečke Ispostave utvrdili su da je potonula brodica naziva "Iris – Jirina" dužine 10,85 metara, austrijske zastave, dok je bila vezana za ponton.

U trenutku potonuća na plovilu nije bilo posade te nije zabilježeno niti onečišćenje mora budući da je iz plovila prethodno izvađen pogonski stroj i gorivo. Vađenje potonulog austrijskog plovila obavili su ronioci lokalne tvrtke specijalizirane za radove pod morem, nakon čega su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Poreč obavili ispumpavanje mora iz trupa plovila.

Djelatnici porečke ispostave obavljaju očevid o uzrocima potonuća plovila za koje je utvrđeno da je u vlasništvu W. L., austrijskog državljanina, kojemu će Lučka ispostava Poreč po okončanju očevida izreći eventualnu kaznu te ispostaviti račun troškova vađenja, tegljenja i zbrinjavanja oštećenog plovila u remontu. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter