Potočarka smanjuje bore i crvenilo lica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potočarka je bogata beta karotenom koji štiti kožu i daje joj zdraviji sjaj, smanjuje bore na licu i crvenilo te štiti od vanjskih utjecaja, a može i usporiti starenje kože.

Gotovo 10 od 11 žena koje su svaki dan jele 80 grama potočarke primijetile su da im se koža oporavila, a svaka sedma priznaje da su im se bore vidljivo smanjile, utvrdila je studija britanske udruge Watercress Alliance provedena na ženama od 23. do 58. godina.

Potočarka poboljšava tonus kože i ublažava bore, što je potvrdila i analiza kože pomoću VISIA sustava za analizu tena, piše Daily Mail. Svaka osma žena tvrdi da joj se tekstura kože poboljšala i da su se pore smanjile, dok svaka peta priznaje kako je primijetila da se crvenilo kože smanjilo. Također, potočarka ublažava pjege od sunca i daje dobru dozu energije.

"Prehrana bogata potočarkom osim što može usporiti starenje kože, može pomoći i kod već vidljivih oštećenja kao što su bore. Potočarka je bogata beta karotenom i vitaminom E koji kožu štite od štetnih vanjskih utjecaja, a sluznici osiguravaju vlažnost", istaknula je voditeljica studije dr. Sarah Schenker.

Potočarka sadrži više vitamina C nego naranča, a četiri je puta bogatija beta karotenom i vitaminom A nego jabuke, rajčice i brokule.

Osim toga sadrži više kalcija nego mlijeko, bogatija je vitaminom E nego brokula i ima više željeza nego špinat, a smanjuje i rizik od raka. (24sata.hr)


Podijeli: Facebook Twiter