Poticanje ženskog poduzetništva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetkom tjedna u Puli su clanicama pulske udruge poslovnih žena (BPW-Prvi hrvatski klub Pula) predstavljeni projekti poticanja ženskog poduzetništva.

SMEPASS program, koji se provodi u Hrvatskoj, predstavio je Demetri Georgiou. Rijec je o projektu putem kojeg male i srednje tvrtke, njih 200-tinjak koje izabere komisija, mogu dobiti besplatne savjete iz podrucja marketinga. Kriterij za sudjelovanje su minimalno dvije godine poslovanja.

Maja Milevoj, ravnateljica otvorenog ucilišta Diopter, nositelja projekta "Learning today for working tomorrow", predstavila je projekt To4To koji se financira sredstvima IPA programa, a namijenjen je nezaposlenima. U sklopu projekta besplatno ce se osposobiti 350 osoba za dva nova zvanja na obrazovnom tržištu - barmena i sommeliera, priopcio je pulski BPW.

Pulskim su poslovnim ženama predstavljene i mogucnosti financiranja iz eurofondova, dok je o nacionalnim bespovratnim izvorima sredstava govorila Nives Tomišic. Dosadašnji rezultati su, tvrde u BPW-u, nadmašili sva ocekivanja jer je više od 80 posto polaznika pronašlo novo zaposlenje.

BPW Prvi hrvatski klub Pula djeluje više od 10 godina i za svoje clanice organizira razlicite edukacije, prezentacije, informacije i potrebno lobiranje. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter