Poticanje poduzetničkog duha kod mladih

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Istarska razvojna agencija (IDA d.o.o.) hrvatski su partneri na Smart Inno IPA CBC projektu. U sklopu aktivnosti WP5 Sveučilište organizira i provodi edukacijski program "Katalog poduzetničkih ideja". Cilj je razviti poduzetnički duh i kreativnost kod mladih, te poticati poduzetništvo kroz samozapošljavanje i jačanje kompetencija.

Projekt "Katalog poduzetničkih ideja" namijenjen je dvjema ciljnim skupinama. Prva skupina bit će oformljena na dobrovoljnoj bazi, u kojoj mogu sudjelovati srednjoškolski učenici, a druga ciljna skupina su sveučilišni studenti koji su izrađivali poslovne planove pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Roberta Zenzerovića i doc. dr. sc. Violete Šugar. Edukacijski ciklus sastoji se od tri radionice, koje će trajati po tri školska, odnosno nastavna sata.

Prva radionica ima za cilj formiranje poduzetničke ideje koristeći teorijski pristup i praktični dio uz korištenje tehnika kreativnog mišljenja. Druga radionica obuhvaća razradu poduzetničke ideje uz prethodno utvrđivanje kriterija izvedivosti i isplativosti, dok je treća radionica posvećena komunikacijskim i prezentacijskim vještinama. Poslovne ideje će polaznici razrađivati u timovima. Tri radionice, uz završnu prezentaciju, održat će se 29. veljače u 11 sati, 9. i 15. ožujka te 28. travnja pri Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", Preradovićeva 1/1.

Polaznicima edukacijskog programa bit će dostupna pomoć i u konzultativnom obliku, odnosno davanju uputa i smjernica pri razradi idejnog, odnosno poslovnog plana. Svi radovi bit će ukratko prezentirani po završetku edukacijskog programa. Polaznici koji ispune uvjete (prisustvuju radionicama i predaju rad u elektronskom obliku u za to predviđenom vremenskom roku do 28. travnja 2016.), ostvaruju pravo na potvrdu o sudjelovanju. Radovi će biti objavljeni u sklopu online brošure "Katalog poduzetničkih ideja", a najbolji će tim biti nagrađen.

Sudjelovanje za prvu radionicu potrebno je potvrditi do 22. veljače e-mailom na [email protected]. Polaznici se mogu unaprijed međusobno dogovoriti i organizirati radne timove (tri do pet osoba po timu). (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter