Poticanje izvrsnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom iz ciklusa "Vesna - glazbene mladice" Istarske glazbene scene mladih, koji ce se održati u ponedjeljak 7. svibnja u 20 sati na Maloj sceni INK-a, slavimo 11. godinu postojanja i nastavljamo s našim projektom.

U ponedjeljak ce na Maloj sceni, koja je odlican komorni prostor, nastupati talentirana flautistica, 16-godišnja Klara Petrovic, i pijanist pred kojim je dobra karijera - 17-godišnji Kristian Keil.

- Cilj IGSM-a je poticati izvrsnost i sustavno promovirati mlade i talentirane glazbenike. Pokušavamo im dati šansu da koncertiraju kako bi pulska i istarska publika mogla pratiti sve faze njihovog razvoja, kazala je Vesna Ivanovic Ocvirk, voditeljica IGSM-a.

U sklopu programa Pulski glazbenici Puli 26. svibnja u foajeu održati ce se koncertna matineja na kojoj ce nastupati mezzosopranistica Sofija Cingula u klavirskoj pratnji Vesne Ivanovic Ocvirk.

- Naša je želja da u kazalište dovodimo koncerte jer smatramo da kazalište bez glazbene ponude ne može postojati. Zahvaljujem INK-u na plodonosnoj suradnji i veseli me što cemo s takvim potezima naviknuti ljude da dolaze u kazalište poslušati kvalitetnu glazbu, kazala je Ivanovic Ocvirk.

Gordana Jeromela Kaic, najavila je nastavak svibanjskog programa i izdvojila gostovanje mariborskog Slovenskog narodnog gledališca te novu premijernu produkciju INK-a.

- U sklopu razmjene s mariborskim kazalištem 11. svibnja nam dolazi predstava "Od blizu" suvremenog autora Patrika Marbera u režiji Dina Mustafica.

Produkcija INK-a nastavlja se 24. svibnja premijerom predstave "Isto lice (ili ribe ne govore)" pulske autorice Tijane Vukic Stjelja, a režira ju Leo Lemo. Glumacku ekipu te predstave koja je podijeljena u tri jednocinke sacinjavaju istarske snage Elis Lovric, Lana Gojak, Romina Vitasovic, Helena Minic i Rade Radolovic, a pomoci ce im kolege Mia Krajcar, Vesna Tominac i Damjan Simic, kazala je Jeromela Kaic.

Premijera "Mistera Buffa" Darija Foa u režiji i izvedbi Valtera Roše predvidena je 14., 15. i 16. lipnja, te 17. medunarodni kazališni festival mladih od 20. do 27. lipnja u sklopu kojeg ce biti održan 5. pulski forum. Valja napomenuti i da ce INK gostovati s predstavom "Samice" Matije Ferlina - i to 18. svibnja na Festivalu glumca u Županji, te 30. svibnja u Zagrebu i 31. svibnja u Rijeci.


Podijeli: Facebook Twiter