Poticana stanogradnja u Novigradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Novigrad je odlucio ostvariti vlastiti program poticane stanogradnje, a prvi konkretan korak je anketiranje zainteresiranosti gradana. Dosad je informacije zatražilo pedesetak zainteresiranih, mahom mladih obitelji.

- Koristit cemo sve pogodnosti iz državnog programa, ali realizacija nece ici kroz državnu Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama APN, vec cemo osnovati svojevrsnu gradsku agenciju takve vrste, kazao je gradonacelnik Anteo Milos.

Podsjetio je usto na loše iskustvo s 20 stanova iz POS-a koji su posredstvom APN-a izgradeni prije nekoliko godina, kad je odaziv gradana bio relativno mali i ciji se korisnici žale na nekvalitetnu izvedbu i neodržavanje zgrada.

Zasad razmišljaju o dvjema lokacijama u prigradskim naseljima Bužinija i Stancijeta, gdje vec postoji sva potrebna infrastruktura i prema prostornoplanskoj dokumentaciji mogucnost podizanja cetrdesetak stanova u trokatnicama.

Realno je ocekivati da ce izgradnja poceti iduce godine, nakon sezone, napomenuo je Milos. Maksimalna cijena APN-a za takvu izgradnje je definirana i iznosi 1.097 eura, a u Novigradu ce ona, prema prvim izracunima nadležnog povjerenstva, biti niža.

Milos je takoder istaknuo da ce biti pozvani lokalni obrtnici da se udruže da bi zajedno mogli sastaviti kvalitetne ponude kada bude vrijeme za javni natjecaj za izvodace radova.


Podijeli: Facebook Twiter