Poticajima do pola milijuna novih gostiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Jadran bi u pred i posezoni trebalo doputovati i do 490 tisuca gostiju više i to zahvaljujuci najnovijim poticajima Ministarstva turizma. Naime, danas je u Zagrebu resorni ministar Damir Bajs potpisao nove dopunske ugovore kao potporu organiziranom dolasku turista u Hrvatsku u pred i posezoni s avioprijevoznicima i organizatorima putovanja.

Na dodatne natjecaje za poticanje pred i posezone Ministarstvo se odlucilo uoci najveceg svjetskog sajma ITB u Berlinu. Tom se prilikom Bajs susreo i s predstavnicima Air Berlina i Germanwingsa. Rezultiralo je to potpisivanjem ugovora.

Dogovoreni su sa zracnim prijevoznicima koji ce ostvariti posebne charter letove u pred i posezoni. Potpisano je njih 13 u vrijednosti više od 17,2 milijuna kuna kojima bi u Hrvatsku trebalo stici oko 460 tisuca putnika. Ostale 32 tisuce gostiju trebale bi stici na temelju preostalih 12 ugovora.

Istra je iskoristila poticaje za organizirani zracni prijevoz u pred i posezoni cime ce za 50 tisuca eura od britanskog TUI-ja dobiti nešto više od osam tisuca gostiju te za 10 tisuca eura od organizatora putovanja Orbita Travel i Panoramic DMC 500 Ukrajinaca.

Što se tice organiziranog autobusnog i željeznickog prometa, dogovoreno je da ce Kompas na istarski poluotok za poticaj od cetiri tisuce eura dovesti 7.200 Nijemaca. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter