Poticaji za 17 projekata iz Istre

(D. K.)
(D. K.)

Od 99 projekata koji su u Hrvatskoj dobili poticaje Ministarstva turizma za inovaciju u turizmu, njih 17 je iz Istre. Riječ je o novom programu poticaja resornog ministarstva za koji je natječaj raspisan u srpnju, a rezultati su objavljeni ovih dana.

Najviše novca od istarskih projekata za ovu godinu dobila je tvrtka Prevent Sport iz Zagreba za organizaciju hokejaškog spektakla Arena Ice Fever MMXII Pula Croatia te Istarska razvoja turistička agencija za svoj kontaktni i prodajni centar Istre, i to po 200 tisuća kuna. Javna ustanova Kamenjak dobila je 115 tisuća kuna za osjetilnu-didaktičku šetnicu Gradina, a poticaji od 100 tisuća kuna idu Općini Medulin za projekt Pješčana uvala - plaže za aktivni i zdravi odmor te pulskoj Turističkoj zajednici za projekt Rimska Pula. Isti iznos novca iz državnog će proračuna dobiti i Udruga centara u ronilačkom turizmu Altum Mare iz Jadreški za projekt Poseidon - rehabilitacijsko ronjenje osoba s invaliditetom, Udruga slijepih Istarske županije za projekt Inkluzivni turizam te Istarska županija za Istra WiFi: Istra Connect.

Devedeset tisuća kuna dobio je umaški Istraturist za projekt  Park&Ride - sustav automatskog iznajmljivanja bicikala, 70 tisuća tvrtka Quadruvium iz Karojbe za Zip Line iznad Pazinske jame, te Nacionalni park Brijuni za projekt Doživljaj prirodnih i arheoloških vrijednosti brijunskog podmorja, a 65 tisuća Istarska županija za mobilnu aplikaciju Istra Bike. Po 50 tisuća kuna ide Info tisku iz Pule za mobilnu aplikaciju za izradu foto razglednica CroCard, tarskom komunalcu Momperlon za izložbeno-prodajni centar La Botega te Adrinautu iz Pule za društvenu igru Qonquer Adriatic, dok je 40 tisuća kuna poticaja zaslužila Turistička zajednica Istarske županije za izradu mobilne aplikacije wine&olive oil. Istarski je TZ dobio i 30 tisuća kuna za digitalizaciju svojih tiskanih izdanja. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter