Posvojena kći optužuje Woodyja Allena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posvojena kći Woodyja Allena optužila je u subotu američkog redatelja da ju je seksualno zlostavljao kad je bila dijete, izjašnjavajući se prvi put javno o optužbama starim više od 20 godina.

Dylan Farrow (28), koju je Woody Allen posvojio zajedno s glumicom Miom Farrow kad su bili par, izjavila je u otvorenom pismu objavljenom na blogu New York Timesa da je bila napadnuta sa sedam godina na tavanu obiteljske kuće. "Kad sam imala sedam godina Woody Allen me uzeo za ruku i poveo na slabo osvijetljen tavan na drugom katu naše kuće. Rekao mi je da legnem na trbuh i igram se električnim vlakom svojeg brata. I seksualno me napao", tvrdi mlada žena. "Govorio mi je dok je to radio, šapćući mi da sam dobra djevojčica, da je to naša tajna, obećavajući mi da ćemo ići u Pariz i da ću biti filmska zvijezda", dodala je Dylan Farrow.

Dylan tvrdi da je to tada rekla svojoj majci. Godine 1992. Mia Farrow je optužila Allena za napad na Dylan. Glumica je tada bila u žestokom sukobu s redateljem oko skrbništva nad djecom nakon što je otkrila da je Allen u vezi s drugom posvojenom kćeri Soon-Yi Previn, tada 20-godišnjakinjom. Mia Farrow je posvojila Soon-Yi u prethodnom braku.

Woody Allen (78) oženio se sa Soon-Yi Previn 1997. Redatelj, koji nikada nije krivično gonjen, uvijek je žestoko negirao zlostavljanje Dylan Farrow. Allenov najnoviji film "Jasmine French" dobio je tri nominacije za Oscara 16. siječnja, a Allen je dobio i Zlatni globus za životno djelo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter