Posveceno Siniši Glavaševicu i Vukovaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glazbeno-pjesnicka vecer posvecena Siniši Glavaševicu i Vukovaru održana je sinoc u bujskom Puckom otvorenom ucilištu. Poznati glumac Rene Medvešek interpretirao je odabrane tekstove iz posthumno objavljene Glavaševiceve knjige "Price iz Vukovara", nastale na temelju potresnih ispovijedi u posljednjim danima obrane Vukovara i posljednjim danima života tog novinara, publicista i prozaika koji ih je zapisao.

Pjesmom uz pratnju gitare doživljaj je za šezdesetak gledatelja s Bujštine, iz Poreca i Pule upotpunio kantautor Cedo Antolic.

- Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u buducnost. I nemojte biti sami u buducnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nade. Grad - to ste vi, tako završava vjerojatno najpoznatija Glavaševiceva "Prica o gradu".

- Siniša se u svoj svojoj patnji na topao nacin prisjecao ljepota svoga grada, ljubavi, prijateljstva, bez mržnje, postavljajuci pitanje "Zašto?". Predivna vecer puna emocija, zacinjena umirujucim Medvešekovim glasom i Antolicevom duhovnom glazbom, rekla je predsjednica bujskog Gradskog vijeca Jasna Opacak, na ciju je inicijativu Ucilište i organiziralo taj dogadaj.

Gostovanje ove produkcije zagrebackog Centra za kulturu i film "August Cesarec" financijski su u jednakim dijelovima omogucili Ured za kulturu Grada Zagreba i lokalni sponzori.


Podijeli: Facebook Twiter