Posvađali se pa ga ubola turpijom za nokte

Muškarac je pomoć potražio u Buzetu, na benzinskoj postaji (G. ČALIĆ ŠVERKO/arhiva)
Muškarac je pomoć potražio u Buzetu, na benzinskoj postaji (G. ČALIĆ ŠVERKO/arhiva)

Svađa partnera, dvoje talijanskih državljana iz Verone, u ponedjeljak je navečer okončana lakšim ozljeđivanjem 51-godišnjaka i smještanjem njegove 44-godišnje prijateljice s 1,31 promil alkohola u organizmu u pritvorsku jedinicu PU istarske; osumnjičena je, naime, da ga je pokušala teško ozlijediti oštrim predmetom - turpijicom za nokte.

Dvoje Talijana posvađalo se tijekom vožnje ford fiestom te se 51-godišnjak zaustavio kod Štrpeda na Buzeštini; 44-godišnjakinja tada je dohvatila turpijicu, ubola muškarca i izašla iz vozila, nastavljajući pješačiti državnom cestom prema Sloveniji. Ozlijeđeni muškarac se pak odvezao do benzinske postaje u Buzetu i zamolio djelatnike da pozovu Hitnu pomoć.

Vozilom Hitne pomoći prebačen je u riječki KBC Sušak, gdje su mu ustanovljene lakše ozljede. O svemu je u međuvremenu obaviještena i buzetska policija, koja je krenula u potragu za Talijankom i pronašla je oko 20 sati na cesti prema granici sa Slovenijom. Žena je odvedena u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje nakon kojeg je sutradan navečer, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo "teška tjelesna ozljeda u pokušaju", smještena u pritvorsku jedinicu PU istarske.

I dok je za ženu utvrđeno da je u vrijeme događaja bila pod utjecajem alkohola, za njezinog partnera se to ne zna jer nije alkotestiran. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter