Posudio 80, vratio 200, a još traže 150 tisuća eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski ogranak stranke Živi zid, odnosno vijećnici u Skupštini Istarske županije Gordana Čakić, Damir Prodan i Damir Grünbaum, podigli su se na noge zbog najavljene deložacije obitelji Milanović iz Brkača kraj Motovuna. Deložacija je po odluci Općinskog suda u Puli - Stalne službe u Poreču, zakazana za sutra i to po zahtjevu RBA štedionice, za koje u Živom zidu tvrde da je riječ o ilegalnoj štedionici koja nema dozvolu za rad Hrvatske narodne banke.

Prvu deložaciju uspjeli spriječiti

- To je druga deložacija jer smo prvu uspjeli spriječiti i sada očekujemo s jedne strane dolazak interventne policije, a s druge strane bit će članovi Živog zida i brojni mještani. Sve će se to zbog sezone koja je u tijeku odvijati pred očima brojnih turista, poručuju aktivisti, članovi Živog zida.

U slučaju nesretne obitelji Milanović napominju da se radi o krajnje nepravednoj deložaciji od  RBA štedionice uz neobjašnjivu podršku državnih struktura zahvaljujući čemu je do sada ovršeno 226 nekretnina u Hrvatskoj. Naime, ovršenik, odnosno Lino Milanović je prije 20 godina podigao kredit od 80 tisuća eura namijenjenih operaciji kćeri s cerebralnom paralizom, a dosad je otplatio više od 200 tisuća eura. Za obustavu deložacije se navodno od njega traži uplata iznosa od 150 tisuća eura. (L. SLIJEPČEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter