Kuhinjsko posude trebalo bi biti od kvalitetnog metala, primjerice, nehrdajuceg celika, a tava od lijevanog željeza trajat ce cijeli život.
Izbjegavajte tave s nejednakim i oštrim rubovima, a birajte one cija je površina hrapava te koje nemaju drvene rucke kako biste ih mogli rabiti i u pecnici, a ne samo na štednjaku.
Preporucuje se i plasticno posude od lako savitljivog mekog materijala, koji ne puca i lako se održava. Obratite pozornost i na odabir rucnog alata, kojime možete popraviti manje nedostatke u kuci.
Kvalitetan ekspres-lonac za brzo kuhanje
Želite li nešto skuhati za upola manje vremena, kupite ekspres- lonac, u kojem se hrana kuha na puno vecoj temperaturi. Pritom ne štedite, kupujte kvalitetne, sa sigurnim mehanizmom zatvaranja kako poklopac ne bi izletio dok je posuda pod tlakom.
Oštar nož traje vjecno
Odaberite kuhinjski nož kojim cete lako rukovati. Redovito oštrite nož celikom, pa ga necete morati zamijeniti drugim.
Nezamjenjiv otvarac za boce
Kvalitetan otvarac za boce od nehrdajuceg celika i drva trajat ce citav život i nezamjenjiv je. Osim ako pred gostima po butelji vina ne mislite "kopati" odvijacima, noževima...