Postupak koji uglavnom tjera suze na oci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kaže narod od viška glava ne boli. Ma nemoj, kada su u pitanju dlacice, boli, boli. Jer što ih je manje to je bolje. Od busenja dlaka, bilo pod pazuhom, na nogama ili u bikini zoni, ma koje god boje one bile, plave, smede, crvene ili crne, jednostavno ne prolaze. Žene ih se iz petnih žila, pri tom ne birajuci sredstva ni intenzitet boli, trude ukloniti. Ponekad to cine na starinski nacin, jednostavnim potezom britvice, a sve cešce uz pomoc kreme, voska, elektricnog epilatora, elektrolize ili lasera.

Raspravljajuci koji je nacin najucinkovitiji, ali i najjeftiniji, vecina žena navest ce kucno brijanje britvicom. Pod parolom "kad muškarac može jednom dnevno i mi možemo jednom tjedno" žene ce uz pomoc pjene ili sapuna brzo ukloniti maljavi višak. No, pri tom, moraju imati na umu da kod te metode dlacice brže rastu, a imaju li dovoljno srece i dobru kremu izbjeci ce ružno crvenilo i upaljene prištice. U jednostavniji nacin, dakako spadaju i epilacijske kreme. Medutim, njih ce, zbog intenzivnog i vrlo neugodnog mirisa upotrijebiti iskljucivo prehladena žena.

One hrabrije, a podcrtavam to hrabrije, odlucit ce se za topli vosak. Naime, sve koje nisu isprobale tu metodu, poglavito kada je rijec o bikini zoni ili predjelu pod pazuhom, sretne su. Bol jeste epizodna, navode kozmeticarke, ali je vjerujte na moju rijec njen intenzitet toliki da u pravilu izaziva suze u ocima. Istina, dlacice nakon voska sporije rastu i nježnije su pa tko voli nek' izvoli.

Takoder poprilicno bolni, no i elegantniji nacin uklanjanja dlacica postici cemo uz pomoc elektricnog epilatora, koji funkcionira po sistemu više spojenih pinceta. Uz to, njegova lagana primjena dovoljan je adut za kucnu uporabu, što recimo zbog kompliciranog postupka nije baš najuputnije kada je rijec o vosku.

Za žene dubljeg džepa, kojima je odlazak kod kozmeticarke jednotjedni ritual, preporuca se skuplji postupak elektrolize, odnosno višekratno tretiranje manjeg podrucja. Po cijeni postupka, koji se opasno približava okrugloj brojci od tisucu kuna po tretmanu dlacice, navodno, više nece rasti. Slicna financijska situacija je i kod lasera gdje se cijena njegove primjene krece od tisucu do cetiri tisuce kuna. Tek napomena, postupak se na istom mjestu mora ponoviti najmanje tri puta, nakon cega bi do jucer dlakavo mjesto zauvijek trebalo postati glatko poput svile.


Podijeli: Facebook Twiter