Postrojavanje uz Dan oružanih snaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je na Dan oružanih snaga i Dan kopnene vojske održano svecano postrojavanje postrojbi smještenih u vojarni Vargarola pred kapetanom korvete Zdenkom Ružicem i gostima.

Ovoj su se svecanosti odazvali predstavnici Grada Pule, Odsjeka za poslove obrane Pazin, Nacionalnog parka Brijuni, koordinacije udruga iz Domovinskog rata, HVIDR-e, hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracionih logora i Hrvatskog casnickog zbora.Nakon pozdrava domovini, prisjecanja na nestale hrvatske branitelje i minute šutnje za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, kapetan Ružic spomenuo je znacaj 21. obljetnice Dana oružanih snaga.

Potom su procitane cestitke hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Ive Josipovica te nacelnika glavnog stožera Hrvatske vojske generala pukovnika Drage Lovrica, a najzaslužnijima su podijeljene pismene pohvale, nagrade i promaknuca.

Uslijedila je sveta misa u crkvi Gospe od mora, a potom i svecani rucak za sve pripadnike oružanih snaga i njihove goste. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter