Postolar Tripper rasplesao Uljanik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bila je to dobra noc za sedmeroclani zadarski Postolar Tripper koje ni tehnicki problemi u petak u Uljaniku nisu mogli izbaciti iz takta, odnosno iz njihovog brzog reggae-ska-i tako dalje… ritma.

Dobru atmosferu nije mogao narušiti niti problem zbog kojeg su na dvadesetak minuta morali prekinuti koncert - pokvarilo se pojacalo, no zato su u nastavku obecali da ce biti duplo bolji.

Decki su se više puta ispricali publici, ali veza koja je uspostavljena na pocetku održala se do kraja tako da razloga za pretjeranu nelagodu nije bilo. Štoviše, najbolje je tek trebalo doci pa smo dva puta culi "Na rubu ponora", s kojom su i namjeravali okoncati bis i time i cijeli koncert, ali ih je prezadovoljna publika još jednom dovukla na binu.

Da je publici bilo dobro, nije se vidjelo samo iz toga što se glazbenicima iz Zadra pridružila u pjevanju stihova kao što su "Koga, cega - janjetine!" ili refrena "Nataše", nego i u konstantnom plesu i skakanju koje je upravo na "Tužnoj prici o selu" (to je ona o janjetini) doseglo vrhunac.

Ljudi su se došli gibati, zabaviti se, i to su dobili iako nisu svi stihovi Postolar Trippera neobavezna zabava. Da ce ostati vjerni svojim angažiranim glazbeno-literarnim žalcima, pokazali su i u cetiri nove skladbe s nadolazeceg albuma "Cujem ja netko šuti", a prva od novih stvari koje su izveli zove se "Evo me sada na burzi rada".

Tu se ne treba tražiti nikakva skrivena poruka jer je sve jasno vec u naslovu, iako u njihovim pjesmama ima puno prostora za zezanciju, što obilato koriste i u živim nastupima jer oni su vrsta benda koja najbolje funkcionira uživo, u direktnom kontaktu s publikom koja ce se smijati njihovim dosjetkama ili skakutati na njihove ritmove.

Jasno je i to da Postolar Tripper ima puno energije za nove nastupe, a vec su vecer kasnije imali zakazan nastup u Splitu. Iako postoje barem sedam godina, izgleda da njihovo najbolje vrijeme tek dolazi, pa se nadamo da ih mladenacki optimizam nece brzo napustiti.


Podijeli: Facebook Twiter