Postmoderno i klasično ujedinjeni u plesu

Postmoderno i klasično ujedinjeni u plesu
Postmoderno i klasično ujedinjeni u plesu

Sinoć je u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula održana 20. božićna produkcija Plesnog studija Art Dance iz Pule. Kroz 17 točaka predstavila se plesačka ekipa Art Dancea, od onih najmlađih do onih odraslih, a nastupile su redom grupe Leptirići, Zvjezdice, trio Lara, Emili, Vida; Bubamare, Grazie, Urban Fusion, Silver, 3, Mame, Diamonds, Gold i NS, a u tri točke nastupile su solo plesačice Rafaela Perić, Vida Burić, dok se Morena Bastijančić pridružila Zvjezdicama kao živa fontana u modernoj verziji "Labuđeg jezera". Koreografije su pripremile Tatjana Samuele Ban, Kati Samuele Radolović, Martina Kolega, Andrea Frisano i Nina Merklin. Za bogatu kostimografiju pobrinula se Vesna Šuput, a za glazbu i videoprodukciju Edi Gojak.

Plesne su točke bile vrlo dinamične, a osim koreografiji to treba zahvaliti i prilično raznolikom izboru glazbe koja je išla od postmodernih verzija skladbi Bacha i Čajkovskog preko suvremene klasike Kerryja Muzzeyja (“Palladio rebuilt”), hitova 80-ih Madonne ("Like a prayer", "Vogue"), Princea ("Cream", "When doves cry") ili Tine Turner ("Simply the best") do hitova Palome Faith ("Trouble with my baby") itd. Bilo je tu baleta, modernog plesa, suvremenog jazza i urbanog plesa. Kroz sve te točke prikazan je trud koji su gradili kroz jako puno vremena, kako je naglasila Tatjana Samuele Radolović koja je vodila preksinoćni program, a ujedno je i voditeljica studija, jer za jednu piruetu treba puno truda. Samuele Radolović je otvorila večer pjesmom Antuna Branka Šimića "Opomena" koja je poznata po stihovima koji poručuju "Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Produkciju su uveličali i gosti, pulski duo Irena i Mauro Giorgi koji su premijerno predstavili pjesmu "Zadnji ples" na koju je zaplesala Emili Dragaš te skladbu "Zar se noćas opet ljutiš".

Inače, Art Dance je bio uspješan i natjecanjima pa su na Europskom prvenstvu u češkom Brnu osvojili jedno prvo, dva druga i jedno treće mjesto, a na European Openu u Srbiji osvojili su jedno prvo, drugo i treće mjesto u različitim kategorijama. (Mladen RADIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter