Postignut dogovor Grada i vrtica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izmedu Grada Pule i Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske te Sindikata Istre i Kvarnera u utorak je sklopljen dodatak Kolektivnom ugovoru za zaposlene u predškolskim ustanovama grada, i to Djecjim vrticima Pula i Predškolskoj ustanovi Instituzione prescolare Rin Tin Tin.

Tim je dodatkom sporazumno utvrdeno da se kolektivni ugovor za zaposlene u vrticima uskladuje s promijenjenim gospodarskim okolnostima koje su nastupile nakon sklapanja kolektivnog ugovora, a zbog kojih su smanjeni prihodi Grada iz kojih se financiraju place i ostala materijalna prava radnika i tih predškolskih ustanova.

Utvrdena je tako osnovica u istom iznosu kao za zaposlene u upravnim tijelima Grada, dok je dodatkom dogovoreno da ukupne godišnje isplate za božicnicu i regres budu u visini neoporezivih 2.500 kuna godišnje.

Takoder, smanjen je iznos jubilarne nagrade na neoporezivi iznos, ovisno o godinama staža, i to pocevši od 10 godina nadalje. Tako ce za 10 godina rada jubilarna nagrada iznositi 1.500 kuna, i povecavat ce se po 500 kuna za svakih iducih pet godina radnog staža, osim za 40 godina staža kada ce se povecati za tisucu kuna i iznosit ce pet tisuca kuna.

Takoder, utvrdeno je da ce dar djeci do 15. godine života iznositi 600 kuna, dok se dar zaposlenicima u iznosu od 400 kuna godišnje nije mijenjao. Definiranjem ovih materijalnih prava ocekuje se ušteda u gradskom proracunu od oko milijun kuna.

Glavna pregovaracica u ime Grada Mirjana Bencic istaknula je zadovoljstvo pokazanom društvenom sviješcu predstavnika sindikata te naglasila da se nada da ce se dogovoriti i u drugim otvorenim pitanjima i pregovorima koji predstoje.


Podijeli: Facebook Twiter