Postavljen temelj izrade dugoročne politike za mlade

Potpisivanje završnog memoranduma (M. ANGELINI)
Potpisivanje završnog memoranduma (M. ANGELINI)

Završni memorandum projekta Youth AdriNet potpisali su, uz predstavnika vodećeg partnera talijanske Provicije Di Gorizije Federica Portellija te Fabrizija Radina zamjenika pulskog gradonačelnika, predstavnici svih 12 partnera u projektu, iz Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije te još jednog hrvatskog grada, Dubrovnika.

Čast domaćinstva završne konferencije projekta pripala je Gradu Puli te su potpisivanju u hotelu Histria prisustvovali nadležni pročelnik Erik Lukšić i vijećnik Gradskog vijeća Valter Boljunčić.

Radi se o projektu za koji su sredstva osigurana u okviru programa IPA Jadranske prekogranične suradnje, a u kojem Grad Pula kao partner sudjeluje od travnja 2011. godine s ciljem izrade strategije za mlade Pule.

Od 169 tisuća eura koliko ih je dodijeljeno Gradu Puli dosad je opremljen prostor Dnevnog boravka u DC-u Rojc informatičkom i audiovizualnom opremom te namještajem. Inače, Grad je za renoviranje spomenutog prostora ove godine utrošio sto tisuća kuna, vlastitih sredstava.

Grad Pula koordinirao je jednom od radnih paketa projekta s ciljem ustrojavanja uslužnih struktura za mlade te izrade dokumenta kojim će se svi sudionici projekta uključiti u mrežu radi stvaranja kvalitetnijeg modela upravljanja politikom za mlade.

- Cilj projekta je promicanje aktivnog sudjelovanja mladih, poticanjem međusobnog upoznavanja, razvojem zajedničkih metodologija i stvaranjem mogućnosti zapošljavanja na širem području, te institucionalna suradnja među zemljama Jadranske euroregije, rekao je između ostalog prilikom potpisivanja memoranduma Federico Portelli, predstavnik vodećeg partnera Provincije Di Gorizia.

Partner u projektu Gradu Puli bila je udruga Alfa Albona koja je u sklopu projekta organizirala 40-satni trening za grupu od 16 mladih iz Pule, na temu poduzetništva i socijalnog poduzetništva. Također, sudionici treninga su sudjelovali na radionicama koje su tijekom rujna održavane u svakom gradu partneru.

Grad Pula koordinator je jednog od radnih paketa projekta koji ima za cilj ustrojavanje uslužnih struktura za mlade te izrada dokumenta kojim će se svi sudionici projekta uključiti u mrežu radi stvaranja kvalitetnijeg modela upravljanja politikom za mlade. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter