Postavljen prvi mljekomat na Poreštini

Davor Kocijančić pokraj mljekomata (V. HABEREITER)
Davor Kocijančić pokraj mljekomata (V. HABEREITER)

Davor Kocijančić, jedan od voditelja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Enija Kocijančića iz Tara, jučer je u prodajnom centru Kauflanda u Poreču postavio mljekomat.

Litra košta šest kuna, a riječ je domaćem, svježem neobranom mlijeku goveda koja pasu na pašnjacima u dolini rijeke Mirne. Zasad je još potrebno donijeti vlastitu ambalažu, a za desetak dana kupci će uz mljekomat moći kupiti i bocu za mlijeko. Mlijeko će se dopremati svakodnevno, ima od 3,8 do četiri posto mliječne masti i od njega se može praviti sir. Osobama sa slabijim imunitetom preporuča se prokuhati ga prije konzumacije.

- Kupci će moći kupiti i pretplatnički ključić te na taj način plaćati mlijeko. Novost je što se ono može uzimati i "na kune", odnosno ubaciti određeni novčani iznos, koji može biti već od jedne kune nadalje, i za taj će iznos će biti istočeno mlijeko, kaže Davor Kocijančić.

Njihov je mljekomat drugi u Istri i prvi na Poreštini. Kupci su se i prije njegova stavljanja u funkciju raspitivali o mlijeku, cijenama i korištenju, pa će i ovaj, kao i drugi mljekomati koji su se u susjednim državama i drugim hrvatskim gradovima pojavili prije nekoliko godina, sigurno imati posla. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter