Postavljanje antena i bez suglasnosti Grada


Grad Pula održao je posljednje javne tribine za mjesne odbore Nova Veruda i Vidikovac te Veli Vrh i Šijana namijenjene građanima koji su svojim prijedlozima pomogli u kreiranju gradskog proračuna za 2016. godinu. Uvodno je pročelnica za financije i opću Vesna Sajić za 50-tak stanovnika Vidikovca i Nove Verude pojasnila dinamiku izrade proračuna naglasivši kako će zajedno s građanima nastojati skrojiti verziju proračuna koja će maksimalno zadovoljavati potrebe građana grada Pule.

Saniranje De Franceschijeve

Vedranu Grozdanić iz Nove Verude zanimalo je kada će Grad Pula krenuti s uređenjem i saniranjem gradske površine u De Franceschijevoj ulici. Tamara Plec, voditeljica Pododsjeka za održavanje i promet, pojasnila je da su nakon isključenja plina stvoreni uvjeti za sanacijom prostora te će sanacija uskoro krenuti. Predsjednik MO-a Nova Veruda Vlado Šegon zatražio je veće ovlasti mjesnim odborima ustvrdivši da je potrebna i informatička preinaka na službenoj stranici www.pula.hr da bi se više naglasila uloga mjesnih odbora i omogućilo češće sudjelovanje stanovnika u raspravama.

Gordanu Brajković zanimala je odluka po kojoj je zabranjeno postavljanje antena u stambenim naseljima. Zamjenica pročelnika Ingrid Bulian napomenula je da je nakon te gradske odluke donesen novi zakon na razini Republike Hrvatske koji dozvoljava postavljanje antena bez potrebne suglasnosti jedinica lokalne ili regionalne samouprave. Pritom je predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek podržao građane koji su se protivili postavljanju antene na području stambenog naselja poručivši da Grad Pula ima otvorena vrata za prijem svih građana, ali je ujedno podsjetio da Grad nema nadležnost, niti mogućnost zabraniti spomenute radova.

Igralište u Sponzinoj

Posljednja javna tribina ove se godine održala u prostorijama OŠ Veli Vrh pred 40 građana. Predsjednik tog MO-a Marino Drandić pripremio je upite stanovnika s ovog područja među kojima je bilo najviše onih vezanih uz infrastrukturne radove u ulicama Bunarska cesta, Fojba, Brunjakova, Paduljski put i Jeromelina ulica, ali i pitanja vezano uz početak izgradnje dječjeg igrališta u Sponzinoj ulici. Tamara Plec pojasnila je kako je najčešći problem infrastrukturnih radova rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Ustvrdila je da će se uskoro krenuti i s uređenjem drugog ogranka Brunjakove ulice te kako će Jeromelina ulica uskoro dobiti kompletnu rekonstrukciju. Za ostale ulice napomenula je kako je za rješenje Paduljskog puta veliki problem odvodnja o čemu se intenzivno razmišlja, dok Ulicu Fojba čeka dug posao rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Dobre vijesti stigle su za djecu i mlade u Sponzinoj ulici gdje će se sljedeće godine u potpunosti sagraditi novo dječje igralište.

Na Velom Vrhu uskoro čipirani kontejneri

Na kraju javne tribine direktor Herculanee Igor Stari građanima je predstavio pripremu za EU projekt u sklopu kojeg se planira realizacija cjelokupnog sustava odvodnje, napomenuvši da će uskoro posjetiti mjesne odbore kako bi građanima iz prve ruke predstavio ovaj iznimno značajan projekt za razvoj grada. Iskoristio je priliku da podsjeti stanovnike Velog Vrha na početak provedbe novog sustava prikupljanja otpada objasnivši ukratko osnovne smjernice ovog projekta. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter