Poštar na traumatologiji, ali izvan životne opasnosti

Poštarov moped nakon sudara je odbačen nasred ceste
Poštarov moped nakon sudara je odbačen nasred ceste

Više različitih ozljeda glave, vrata, prsa, ruku i nogu zadobio je 49-godišnji poštar Slavoljub Stojanović Lele iz Pule u sudaru s BMW-om no, kako doznajemo od Gorana Paića, glasnogovornika pulske Opće bolnice njegovo je stanje stabilno, odnosno nije u životnoj opasnosti te je hospitaliziran na Odjelu traume.

Policijska uprava istarska izvijestila je da se nesreća dogodila kada je 49-godišnjak iz Pule upravljao mopedom APN, pulskih oznaka, prilaznim kolnikom Šijanske ceste. U jednom trenutku vozač mopeda se počeo uključivati na kolnik državne ceste D66 Pula-Most Raša (Šijanska cesta op.a.) pri čemu se sudario s automobilom BMW, pulskih oznaka kojim je kolnikom državne ceste prema Puli upravljao 25-godišnjak s područja Labina.

Nakon sudara s mopedom,  BMW je izletio s kolnika i udario u visoko raslinje, te parkirani automobil ford escort, pulskih registracijskih oznaka u vlasništvu 43-godišnjaka iz Pule.

Prema izvješću policije koja još utvrđuje okolnosti nastanka nesreće poštar je koristio kacigu, ali ona nije bila uredno pričvršćena, što objašnjava činjenicu da mu je nakon sudara pala s glave i završila uz rub kolnika.

Prema podacima Policijske uprave istarske od 1. studenog do 6. prosinca u Istri se dogodilo 158 prometnih nesreća od čega četiri sa smrtnim posljedicama, 40 s ozlijeđenima, a 114 s materijalnom štetom. U spomenutom periodu život su u prometu izgubile četiri osobe, teže je ozlijeđeno trinaest, a lakše 56 osoba. Od početka godine u Istri su u prometu smrtno stradale dvadeset i dvije osobe. (Napisala i snimila Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter