Poštar iz Šijane - kurir za drogu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulsko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je proteklog petka istražni zahtjev protiv 47-godišnjeg poštara Slobodana Stojanovica iz Šijane i 39-godišnjeg Puljanina Alena Morettija nastanjenog na Monte Magnu zbog zloporabe opojnih droga. Dvojac je uspio iz Argentine u Hrvatsku putem pošte uvesti rucnu torbicu u koju je bio ušiven 51 paketic s ukupno 190 grama kokaina.

Odvjetništvo osnovano sumnja da je pocetkom svibnja 2010. Alen Moretti dugogodišnjeg zaposlenika Pošte Slobodana Stojanovica Leleta upoznao s namjerom da iz inozemstva u Republiku Hrvatsku uveze kokain radi daljnje prodaje. Poštar je pak Morettiju objasnio kako da putem pošte uspješno iz inozemstva uveze kokain, a da se pritom ne otkrije da je upravo on primatelj.

Morettiju je poštar kazao da drogu adresira na poštanski ured u Šijani gdje on ureduje kao poštar i obecao mu da ce on preuzeti paket s kokainom pa mu ga predati radi daljnje prodaje. Slijedeci Leletove savjete Moretti je organizirao da pošiljka kokaina u rucnoj torbici stigne avionom iz Argentine do Frankfurta, a potom i do poštanskog ureda u Puli.

No premda je poštar preuzeo pošiljku nije ju uspio uruciti Morettiju jer su ga u tome sprijecili policajci a obojica su Puljana završila u pritvoru pulskog zatvora.


Podijeli: Facebook Twiter