Postani ton-majstor ili izradi svoj web

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radionica tonskog snimanja bendova i live koncerata "Snimaj!" te radionica "Informacijsko-komunikacijske tehnologije u medijskoj praksi", dva su nova projekta udruge Metamedij koja su na konferenciji za novinare predstavljena u njihovim klupskim prostorima u Rojcu.

Prva je na rasporedu radionica Snimaj!, koju udruga organizira u suradnji s udrugom Sonitus. Radionica je namijenjena svim buducim ton-majstorima, ali i bendovima na podrucju Istre kojima je ovo jedinstvena prilika da profesionalno i besplatno snime cak dva glazbena uratka te nastupe uz novopecene tonce na velikom završnom koncertu u Karlo Rojcu.

Radionica pocinje 16. ožujka te završava 18. svibnja,  teorijski dio održavat ce se utorkom i cetvrtkom u klubu Metamedia od 20 do 22, a bit ce popracen i prakticnim radom u studiju Partyzan. Tonci ce nauceno moci pokazati vec za mjesec dana, kada na snimanje dolaze prvi bendovi.

Voditelj radionice je Marko Bolkovic, koji je 2007. diplomirao u Ljubljani na SAE Institutu za inženjera zvuka, a suradivao je na snimanjima albuma s grupama East Rodeo, Voland Le Mat, Messerschmitt, Junkers 5 i Tutankhamon Space Machine.

Uz njega, kao gostujuci predavaci najavljeni su nagradivani pulski producent Edi Cukeric, zatim Ivo Lorencin, snimatelj iz studija Partyzan, Goran Kovacevic, tonac u zagrebackom klubu KSET, Perica Šuran, supervisor na SAE Institutu te Robert Bulešic, predstavnik SAE Instituta.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je uplatiti kotizaciju koja ce u potpunosti biti vracena svim onima koji budu prisutni na 90 posto predavanja.

Iz Metamedije pozivaju sve zainteresirane da im se obrate za vrijeme otvorenih vrata udruge Metamedij i studija Partyzan - 7. i 14. ožujka od 13 do 19 sati, kada ce moci saznati sve dodatne informacije o radionici.

Prijaviti se može i putem e-mail adrese [email protected] i to do 15. ožujka. Broj sudionika je ogranicen.

Druga radionica - Informacijsko-komunikacijske tehnologije u medijskoj praksi, krece u travnju. Voditelj radionice je Stjepan Mikec iz udruge ACT iz Cakovca. Cilj radionice je osposobiti polaznike za programiranje i administriranje wordpress web stranice.

Uz to, sudionici ce nauciti koje su specificnosti interneta u odnosu na konvencionalne medije, koje su karakteristike dobre i loše internetske stranice, na što obratiti pozornost prilikom planiranja web portala i drugo. Radionica se provodi u sklopu projekta "Made in Rojc".


Podijeli: Facebook Twiter