Pošta u štrajku 29. travnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski sindikat pošte i Republicki sindikat radnika Hrvatske najavili su jednodnevni štrajk upozorenja u Hrvatskoj pošti koji ce provesti iduci cetvrtak, 29. travnja. Sindikati u najavi isticu da su se na njega odlucili radi promicanja i zaštite gospodarskih i socijalnih interesa svojih clanova.

«Stanje u poslovanju HP-a alarmantno je zbog velikog pada broja poštanskih usluga te gubitka velikih korisnika», navodi se u priopcenju. Kao primjer dramaticnog pada opsega posla navode podatke o poslovanju zagrebacke sortirnice. Prošlogodišnjeg sijecnja sortirnica je na razradu primila 23.020.446 obicnih pismovnih pošiljaka, dok ih je u sijecnju ove godine prispjelo samo 17.322.731. Tako je u godinu dana broj zaprimljenih pismovnih pošiljki pao za 26 posto.

- Mi želimo da Vlada napokon odluci što ce uciniti s poštom, hoce li u nju ulagati ili trebamo tražiti strateškog partnera, veli Jadranka Dumbovic, predsjednica Hrvatskog sindikata pošte, dodajuci da Vlada nema strategije prema javnim poduzecima.

U HP-u je zaposleno 10,7 tisuca radnika, a prema rijecima Dumbovic u protekle dvije godine broj radnika je smanjen za 1,5 tisuca.


Podijeli: Facebook Twiter