Pošta do daljnjeg ostaje u Trgetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska pošta odustala je do daljnjega od zatvaranja poštanskog ureda 52224 Trget najavljenog za 1. svibnja, doznajemo od glasnogovornice Jo Kempen. Razlog je taj što je Opcina Raša pristala na zahtjev za sufinanciranjem, koje ce, prema rijecima nacelnika Josipa Knapica, najvjerojatnije biti u obliku besplatnog opcinskog poslovnog prostora.

Peticiju za ostanak pošte prošlog tjedna potpisalo je 257 Trgetara.

Unatoc upitu, iz Hrvatskih pošta nismo uspjeli dobiti informaciju o financijskim pokazateljima trgetskog ureda, samo izjavu da je uvršten medu one nerentabilne za koje je, po uzoru na druge europske javne operatere, pokrenut postupak preustroja na nacin da dio poslovanja ustupi ugovornim partnerima.

To bi, primjerice, znacilo da netko zakupi prostor pošte i u njemu otvori ducan, a usput pruža poštanske usluge. Natjecaj za Trget proveden je krajem ožujka, ali nitko se nije javio. Pošta se nalazi u zakupljenom prostoru Lucke kapetanije, odnosno dijele ulazna vrata.

Cini se da je Hrvatska pošta u preustroj krenula pregrubo, što potvrduje i cinjenica da joj je župan Ivan Jakovcic uputio zahtjev da se u gašenje ureda ne ide naprecac, nego nakon analize. Zadnja odluka pokazuje da su ipak shvatili da je poštanski ured sastavni dio života u ovom primorskom mjestašcu i da ima svoju buducnost.

Pošta u Trgetu radi 8 do 10.30 sati, nakon cega djelatnica raznosi poštu od Štalija do Knapica. (R. SELAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter