Post festum Istra 1961-Dinamo: Privedeno 10 navijača

(Snimio Manuel ANGELINI)
(Snimio Manuel ANGELINI)

Prema policijskom izvješću, subotnju utakmicu između Istre 1961 i Dinama u Puli pratilo je oko 4.500 gledatelja. Na sjeveru Drosine bilo je oko 400 navijača pulske momčadi Demona, a na istočnoj tribini oko 500 BBB-ovaca.

Prije nogometne utakmice, oko 14 sati na Trgu na mostu, potukao se već broj pripadnika Demona i BBB-a. Navijači su se razbježali kada su uočili policajce, no plavci su uspjeli identificirati dio mladića koji su narušavali javni red i mir. Radi se o 25-godišnjaku, 22-godišnjaku i jednom maloljetniku iz Zagreba te 27-godišnjaku iz Pule. Oni su zadržani u policijskoj postaji do završetka utakmice.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, prijavljeno je šest osoba. Četvorica navijača preventivno su zadržana zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju, i to 33-godišnji pripadnik Demona iz Kavrana (0,76 g/kg alkohola) te trojica pripadnika BBB-a: 34-godišnjak iz Koprivnice (1,49 g/kg alkohola), 31-godišnjak iz Zagreba (1,82 g/kg alkohola) i 36-godišnjak iz mjesta Koprivnički Bregi (odbio alkotest).

Osim njih, preventivno je zadržan još jedan pripadnik BBB-a, 23-godišnjak sa Svetog Martina na Muri, koji je pokušao ući na stadion maskiran i s pirotehničkim sredstvima. Dvadesetčetverogodišnji član Demona Pule, koji je bacao pirotehnička sredstva u zoni stadiona, a i bio je pijan (2,00 g/kg), iz postaje je pušten nakon što se otrijeznio. (M. Vu.)

 


Podijeli: Facebook Twiter