Posredovao sam da Vinka Cetinski vrati Koncaru novac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ugledni zagrebacki odvjetnik Anto Nobilo sve je više pod povecalom javnosti zbog afere "Cetinski", koja je tema dana vecine hrvatskih medija.

Iako u procesu koji ce Danko Koncar i Državno odvjetništvo voditi protiv Vinke Cetinski i drugih osumnjicenika ne može sudjelovati niti profesionalno, niti kao clan obitelji, Nobila se sve više propituje upravo zbog njegovih poslovnih veza s Koncarom, kao i zbog rodacke povezanosti s klanom Cetinski.

Poznato je da odvjetnik Nobilo zastupa, u nekim poslovima, interese Danka Koncara, dok je njegova kci Ivana Nobilo udana za Tonyja Cetinskog te je radila kao glasnogovornica tvrtke Vinke Cetinski. Zbog svega toga odvjetnik u medijima ne želi pretjerano komentirati aferu, nego se od nje, logicno, ograduje.

- Nisam odvjetnik niti jedne od strana u sporu Koncar-Cetinski, niti u njemu mogu sudjelovati zbog sukoba interesa,  naglašava Nobilo.

- Danko Koncar je prihvatio moj zahtjev da ga ne zastupam u tom postupku, kaže Nobilo i dodaje da "ne zastupa poduzetnika Koncara niti u jednom poslu koji on ima u Istri".

- Koncaru sam pomagao kod due inteligencea nekih hrvatskih brodogradilišta što ih kupuje, a radimo i nešto izvan Hrvatske, objašnjava Nobilo i potvrduje da je tijekom prošle godine pokušao biti posrednik u sporu Danka Koncara i Vinke Cetinski, svekrve svoje kceri Ivane Nobilo-Cetinski.

- Zajedno s još jednim prijateljem cetiri mjeseca pokušao sam posredovati da se taj slucaj okonca bez policije i suda. Gospodin Koncar tražio je povrat novca i, da je to do toga došlo, ne bi se pisala kaznena prijava, tvrdi Nobilo.

- Kaznenu prijavu nisam ja napisao, nego odvjetnicki ured Veljovic, istice Nobilo i kaže da može pretpostaviti kako ce spor završiti, ali da "to ne smije javno prognozirati". Ipak, kaže da je "dvostruki cilj cijelog slucaja. Jedan je privatni, da se Koncaru vrati njegov novac, dok je drugi kaznena odgovornost, koju traži država".

- Da je novac vracen, ne bi ni došlo do kaznene odgovornosti Vinke Cetinski. Ovako, država ima svoj interes, Danko Koncar svoj, i vidjet cemo kako ce se slucaj razvijati. Da se sada vrati novac, to bi bila olakotna okolnost za gospodu Cetinski, a da se ne vrati, svakako bi je sud uzeo kao otegotnu okolnost, objašnjava Nobilo.


Podijeli: Facebook Twiter