Poslovne žene piju duplo više alkohola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britansko istraživanje pokazalo je kako menadžerice popiju u prosjeku 10,2 jedinice alkohola tjedno, što je više od boce vina, u odnosu na 6,5 jedinica alkohola koje popiju fizicke radnice.

Cak svaka peta žena popije više od 15 jedinica alkohola tjedno, koliko iznosi granica zdravlja za prosjecnu osobu. Dok se muška konzumacija alkohola smanjila u odnosu na 2008. godinu, žene su povecale svoje alkoholne apetite za 17 posto! Takoder, u Velikoj Britaniji u porastu je i broj djece i mladih koji konzumiraju vece kolicine alkohola, piše Ordinacija.hr.

Nacionalni ured za statistiku, koji je proveo ovo istraživanje, ipak je ustanovio kako sredovjecne osobe svaki dan popiju alkohol u vecoj mjeri nego mladi. Menadžeri u prosjeku popiju 13,8 jedinica alkohola tjedno, što je jednako šest piva ili jednoj i pol boci vina.

Cini se kako menadžerski stres uzrokuje vecu želju za alkoholom, s obzirom da fizicki radnici u prosjeku popiju 10,6 jedinica alkohola.

"Mnogi od nas uživaju u picu: razumna konzumacija nije problem. Medutim, ako redovito pijete više od preporucene kolicine izlažete se vecim šansama za razvijanje raka, moždanog ili srcanog udara", izjavila je Gillian Merron, britanska ministrica zdravstva.


Podijeli: Facebook Twiter