Poslovne žene donirale Gei 18,7 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostorijama Kluba žena lijecenih od raka dojke Gea Pula u srijedu je predsjednica Udruge poslovnih žena Krug, ogranka za Istru, Gordana Deranja zajedno s clanicama urucila klubu donaciju od 18,7 tisuca kuna. Dio je to humanitarne akcije Dan narcisa 2012. koja je na tržnici održana 24. ožujka, cime su i one dale podršku radu Gee.

Kako je rekla predsjednica Gee Ljiljana Vojnic, zahvalni su na znacajnoj donaciji, ali su posebno bili ganuti toplim rijecima i stiskom ruke, što ponekad znaci i više od novca. Vojnic je naglasila da se u prostorima Gee u Nobileovoj održavaju vježbe, limfna drenaža, savjetovalište i druženja, dok se psihološka i psihijatrijska podrška mogu dobiti u bolnici.

- Voljeli bismo da se ovo pretvori u udrugu za zdravlje, ali potrebe su još uvijek velike, pojavnost raka dojke je velika, a zahvaca sve mlade žene, istaknula je Vojnic.

Deranja je pohvalila udrugu i njihove programe te istaknula da su ove godine clanice, koje su direktorice, vlasnice ili osobe na višim funkcijama, same donirale novac.Viša medicinska sestra Ivanka Vareško demonstrirala je samopregled dojke, a potom su razmijenjeni prigodni darovi i citana je poezija.

Od raka dojke svake godine u Istri oboli više od stotinu žena
Svaka cetvrta žena koja oboli od raka, oboli od raka dojke koji je i vodece sijelo raka u svijetu medu ženama. Svake godine u Hrvatskoj se evidentira 2.200 žena novooboljelih od raka dojke, a u Istri 130 do 150. Smrtnost je još uvijek velika i od 1,3 milijuna oboljelih, godišnje umre pola milijuna žena; u Hrvatskoj ih umre oko 950, a u Istri od 40 do 45, podaci su koje je iznio onkolog dr. Mario Božac, clan predsjedništva Gee.
(S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter