Poslove ministra turizma istražuje DORH?

(J. PREKALJ)
(J. PREKALJ)

Državno odvjetništvo ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta pokraj Rovinja, u Istri, čija je vrijednost nakon urbanizacije porasla s milijun na 25 milijuna kuna, objavio je večeras HRT.

Obitelj Mitton je za HRT potvrdila da je prodala 11 i pol hektara zemljišta pokraj Bala obitelji ministra turizma Veljka Ostojića. O prodaji zemlje su prije Ostojića razgovarali sa zagrebačkim poduzetnikom Borisom Filipajem koji je u Istru namjeravao uložiti nekoliko milijuna eura. Pritom se Filipaj savjetovao s tamošnjim vodećim potičarima, među kojima i samim Ostojićem.

Ministar sve ove optužbe opovrgava. "Vezano uz sam predmet još jedanput ću naglasiti da nisam niti kupio, niti urbanizirao, niti prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale" tvrdi ministar, no na kupoprodajnom ugovoru svojim je potpisom potvrdio identitet dvojice prodavatelja koji su na potpisivanje kod javnog bilježnika došli bez osobnih iskaznica, javlja HRT.

Za atraktivno zemljište s kojeg se proteže pogled na sam Rovinj plaćeno je 860 tisuća kuna. Sada urbanizirano zemljište procijenjeno na vrijednost od 25 milijuna i 600 tisuća kuna kupuje zagrebački Heruc.

DORH ispituje slučaj, te su pritom ispitani i članovi obitelji Mitton, objavio je HRT.


Podijeli: Facebook Twiter