Poslovao s Fimi-medijom pod pritiskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši direktor korporativnih komunikacija Ine Tomislav Štengl posvjedočio je danas na sudu da je 2006. tadašnji član uprave Josip Petrović na njega vršio pritisak da sklopi ugovor s Fimi-medijom te da mu je jednom prilikom rekao da iza toga stoji bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić.

Barišića USKOK, uz bivšeg premijera Ivu Sanadera, HDZ, Nevenku Jurak i ostale, tereti za izvlačenje novca iz državnih tvrtki i punjenje crnog fonda HDZ-a.

Svjedok je na Županijskome sudu u Zagrebu ustvrdio da mu je Petrović naložio da pozove vlasnicu Fimi-medije Nevenku Jurak na razgovor i realizira posao, a pošto mu je objasnio da to ne može zbog procedure i dalje ga je "pritiskao" da započne razgovor o mogućoj suradnji.

Štengl je tada ocijenio da ta marketinška agencija, preko koje je, po optužnici, izvučeno oko 70 milijuna kuna, nema kapacitete za usluge koje je nudila, te da Ina nema potrebe za sklapanje ugovora jer je radila s drugim agencijama.

No, svjedok je objasnio da je pod pritiskom morao krenuti u razgovore o sklapanju ugovora o promidžbenim aktivnostima za otvaranje benzinskih postaja te je nakon razgovora s Jurak pripremio prijedlog ugovora, čije je potpisivanje potom odobrio odbor za nadmetanje.

Odgovarajući zašto je poslušao Petrovića, iako mu je nadređen bio predsjednik uprave Ine Tomislav Dragičević, svjedok je rekao da je Petrović slovio kao "siva eminencija" te da ga se moralo slušati. No, dodao je da mu je i svaki član uprave mogao dati nalog.

Sa svime je upoznao Dragičevića koji mu je rekao da ako je već primio Jurak neka ostane na tome. Kasnije mu je kazao da je i on dobio poziv od Barišića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter