Poslovanje HRT-a na rubu provalije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlic sazvao je zbor zaposlenika HRT-a ne bi li ih informirao o mjerama štednje i financijskom stanju kuce na Prisavlju. Odazvalo se, kako saznajemo, skoro 400 zaposlenika koji su od glavnog ravnatelja culi ono što su znali, te ponešto što su uvelike slutili. Znali su, tako i ranije da je financijsko stanje loše, no ovaj put su i od samog Sutlica culi da on, kao glavnokomandujuci prisavskog broda, zbog aktualna stanje ne misli dati ostavku.

Naime, kako saznajemo, urednik i voditelj emisije Nedjeljom u 2 Aleksandar Stankovic javno je pitao Sutlica kada misli podnijeti ostavku zbog loše gledanosti HTV-ovih programa i ocajnog financijskog stanja. Sutlic mu je odgovorio kako je ponosan na svoj rad, istaknuo kako nije on taj koji je odgovoran za gledanost programa, te dometnuo kako Stankovic podmece. O ostavci ni slova. Inace, na potrebu da netko za nešto odgovara ukazao je i ogranak Sindikata novinara Hrvatske na HRT-u koji odavna traži odgovornost onih u celništvu HRT-a koji su kucu doveli na rub financijske provalije. No, barem do sada, ni izvješca, ni bilo cije odgovornosti dobili nisu.

Zato je Sutlic, za zbora priznao kako je financijsko stanje teško makar ne i krajnje loše. Pace, da ne bi sve bilo u crnim tonovima Sutlic je izrazio uvjerenje kako ce HRT na kraju balade poslovati najbolje od svih javnih poduzeca.

Da je zbor radnika održan priznaju i na HRT-u. Uz priznanje iz službe za odnose s javnošcu isticu i da je Sutlic jasno objasnio kako na HRT-u znaju komercijalne metode kojima bi gledanost bez problema mogli povecati, no ovo programsko i poslovno vodstvo svjesno ne odabire put komercijalne utrke nego put ostvarivanja uloge javne radiotelevizije.


Podijeli: Facebook Twiter