Poslodavci traže studente, jeftiniji su od sezonaca

Poslodavcima je isplativije uposliti studenticu nego sezonca jer su davanja manja (M. ANGELINI)
Poslodavcima je isplativije uposliti studenticu nego sezonca jer su davanja manja (M. ANGELINI)

Iako istarski studenti putem pulskog Studentskog centra-Studentskog servisa rade cijele godine, turistička sezona ključan je period u kojem mogu računati na bolju zaradu. U ovoj akademskoj godini, dakle od 1. listopada prošle godine do sada, u Servis je učlanjeno 2.660 studenata, dok je od početka godine izdano 10.230 ugovora o djelu redovitih studenata. 

Najveći broj studenata, kako doznajemo iz Servisa, radi u turizmu (recepcija, animacije, spasioci, prodaja karata za izlete, čišćenje objekata i slično) te ugostiteljstvu (konobarenje, serviranje hrane, pomoćno kuhinjsko osoblje).

"Studenti se zapošljavaju u Arenaturistu, Maistri, Rivieri adriji, Valamar hotelima i ljetovalištima, Zračnoj luci Pula, potom trgovačkim centrima: Billi, Mercatoru-H, Kauflandu, Plodinama, Lidlu. Također, zapošljavaju se u brojnim sezonskim ugostiteljskim objektima te tvrtkama niza drugih poslodavaca koji našim studentima omogućuju zaradu te stjecanje iskustva", priopćuju iz Servisa.

Plaćeni su po satu, a visina satnice, koju određuje poslodavac, ovisi o vrsti posla. Satnica za poslove u ugostiteljstvu i turizmu kreće se od 18 do 25, pa i 30 kuna po satu, za administrativne poslove od 17 do 20 kuna, rad u trgovačkim centrima plaća se između 17 i 25 kuna, a poslovi čišćenja od 18 do 50 kuna po satu. U trgovačkim centrima, poput Bille, Lidla i Kauflanda, koji su uveli ljetno radno vrijeme do 24 sata, studenti se angažiraju za rad u skladištu, na blagajni, punjenje polica i lijepljenje deklaracija. Za te konkretne poslove dobivaju između 17 i 25 kuna.

Kada je riječ o davanjima, poslodavac je na neto zaradu obvezan plaćati 17,5 posto, od čega se 12 posto odnosi na naknadu za posredovanje, 5 posto na poseban doprinos za mirovinsko osiguranje za osobe osigurane u određenim okolnostima, dok 0,5 posto otpada na poseban doprinos za zdravstveno osiguranje.

Takva je računica poslodavcima isplativija nego da zaposle običnog sezonskog radnika, kada bi davanja bila veća. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter