Posljednji ispraćaj malog Denisa


Na Pašića mezarju u selu Elezovići kod Vrnograća, općina Velika Kladuša, danas je klanjana dženaza trogodišnjem Denisu Pašiću kojeg je bezdušna majka Chiara Pašić (32) iz Pule zajedno s 14-godišnjom štićenicom pulskog Centra za odgoj djece i mladeži prije osam dana zagušila u stanu u Puli, a potom su zajedno odnijele tijelo do lučice Mandrač i bacile ga u plićak.

Tijelo dječaka je nakon složene procedure u srijedu transportirano iz Pule u BiH, te je prenoćilo u gasulhani vrnogračake džamije.

Nešto prije podnevne molitve iz Kaznenopopravnog zavoda Luke u Bihaću gdje služi trogodišnju kaznu zatvora, pred džamiju je u pratnji Sudske policije i pripadnika Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) doveden dječakov otac Rešad Pašić. U pratnji hodže ušao je u gasulhanu na posljednji oproštaj sa sinom.

- Sine moj, zar sam morao ovo da dočekam, kazao je otac gledajući u dječakovo tijelo.

Rešid nije mogao suzdržati suze te su ga u džamijskom haremu tješile majka Fata, braća i sestre. Rešad je onda ušao u džamiju i klanjao podne, a nakon toga se duga kolona vozila uputila prema kući Pašića u selo Pecka smješteno u šumovitom predjelu. Nekoliko stotina ljudi došlo je da sa neutješnim ocem podijeli tugu.

Otac je nakon obreda sahrane vraćen u bihaćki KPZ. (Dnevni avaz, M. S., snimio Robert Fajt / CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter