Posljednji ispraćaj Alena Pamića u Žminju

Svijeće na 'Drosini' (D. MEMEDOVIĆ)
Svijeće na 'Drosini' (D. MEMEDOVIĆ)

Vijest o iznenadnoj smrti Alena Pamića njegove je suigrače zatekla na Rogli, gdje su tek počeli drugi dio priprema za predstojeće prvenstvo. U petak navečer, odmah nakon što su saznali tužnu vijest, u Žminj su se vratili njegov otac i trener Igor Pamić te Alenov bratić Sandi Križman, dok su ostali nogometaši Istre 1961 ostali na Rogli do danas popodne, kad su se vratili u Pulu.

- Zvonko je javio ocu Igoru negdje oko 23.30 sati da je Alen umro pa smo nas dvojica i tajnik Branko Bubić odmah autom otišli u Žminj. Alena sam znao cijeli život, odrasli smo zajedno, igrali se, zajedno počeli igrati nogomet… Ostat ću još u Žminju, ne vraćam se odmah na Roglu, slomljenim je glasom rekao Sandi Križman, sin sestre Igora Pamića, koji je s Alenom igrao u Žminju, Karlovcu, Rijeci i sad u Istri 1961.

U nedjelju će svi suigrači Alena Pamića doći u 17 sati u Žminj na sahranu kako bi bili na njegovom posljednjem ispraćaju i nakon toga će se vratiti na Roglu. Zbog ove izvanredne situacije pulski je klub otkazao predviđenu prijateljsku utakmicu u Slovenskim Konjicama protiv ukrajinskog prvoligaša Zorje. Razumljivo, nikome u redovima "zeleno-žutih" ovoga trenutka nije do nogometa. Iščitava se to i iz izjave kapetana Istre 1961 Fausta Budicina, koji se oglasio u ime suigrača.

- U ime svih igrača Istre 1961 izrazio bih sućut obitelji tragično preminulog Alena. Teško je naći prave riječi koje bi opisale našu bol zbog gubitka dragog prijatelja. Teško je u ovim trenucima bilo što reći. Jako će nam nedostajati, rekao je Budicin.

I dok je pulska ekspedicija pakirala stvari za tužni povratak iz Slovenije, istovremeno su u pulskom klubu otvorili knjigu žalosti. Svi koji se žele u nju upisati mogu doći u klupske prostorije na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" sutra od 10 do 15 sati i u ponedjeljak od 10 do 18 sati.

Demoni zapalili svijeće na sjeveru

Najvjerniji navijači pulskog nogometnog prvoligaša, Demoni, odmah su reagirali na tragičnu vijest koja se munjevito proširila cijelom Istrom, ali i Hrvatskom. Popodne su spontano na golu ispod sjeverne tribine "Drosine" zapalili svijeće i stavili klupske šalove, u znak žalosti zbog iznenadne smrti Alena Pamića. Svijeće su zapalili i na "svojoj" tribini. (R. CAR)

Šuker: Ne postoji utjeha

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izrazio je sućut obitelji Pamić nakon što je doznao za tragični događaj.

"Ova nam je godina donijela previše bolnih odlazaka, a posebno je teško kad se radi o mladim nogometašima. Ne postoje riječi kojima bismo mogli utješiti obitelj koja se u velikoj mjeri posvetila upravo nogometu, no znajte da je hrvatska nogometna obitelj uz vas.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza i cijele nogometne zajednice, izražavam duboku sućut ocu Igoru i cijeloj obitelji Alena Pamića zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Naše misli su s vama", piše u Šukerovoj poruci.

Mance: Šutjeli smo i plakali...

Zlokobna vijest je poput munje prostrujala hotelom Kompas u Kranjskoj Gori, gdje je momčad Rijeke na pripremama, još u petak navečer. Prva informacija stigla je od Luke Marića, čiji su brat i otac bili na mjestu tragedije.

- Nažalost, prvi sam to saznao, brat i otac su bili tamo i javili su mi što se dogodilo. Tragedija. Igrali smo zajedno, družili smo se... Ne znam što reći... - govorio je branič iz Kanfanara teškom mukom birajući riječi jutro nakon što je bivši veznjak Rijeke i Istre 1961 preminuo.

Vratar Ivan Mance jedan je od Alenovih bivših suigrača. Branio je kad su Paminjo i suigrači odveli Rijeku u Europu prije četiri godine. Sreli su se i kasnije u Puli.

- Mara me nazvao u pola noći, jer njegov brat je igrao na tom turniru, i nisam mogao vjerovati. Šutjeli smo i plakali. Nedavno smo se čuli i rekao je da je dobro, još smo se zafrkavali da se više ne zafrkava s nogometom, jer je zdravlje najbitnije. Iskrena sućut obitelji. Znam da ga neće zaboraviti navijači Rijeke i Istre 1961, a ni svi mi koji smo imali tu privilegiju da igramo s njim, rekao je vratar "bijelih".

Riječani su u znak sjećanja na svog bivšeg suigrača današnju utakmicu s Olimpijom odigrali s crnim florom na ruci, a uoči utakmice održana je i minuta šutnje. (I. V.)

Tragična vijest srušila portal Glasa Istre

Koliko je zanimanja naših čitatelja izazvala tužna vijest o iznenadnoj smrti Alena Pamića pokazuje i podatak da se danas nešto prije 13 sati zbog znatno povećanog broja "klikova" naš web-portal na desetak minuta jednostavno srušio. Uzmemo li u obzir da smo nedavno povećali kapacitet ulazne linije, ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko je odjeknula tužna vijest iz Istre.


Podijeli: Facebook Twiter