Posljednji Gadafijev premijer izveden pred sud

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednji premijer Moamera Gadafija postao je najviše rangirani dužnosnik bivšeg režima koji je izveden pred libijski sud, javio je France 24. Odjeven u tradicionalnu bijelu suriju i smeđi prsluk, Al-Bagdadi al-Mahmudi nakratko se u ponedjeljak pojavio pred sudom u Tripoliju.

Sudac nije pročitao optužnicu, ali je glasnogovornik tužitelja rekao da je Mahmudi "optužen za počinjenje štetnih djela protiv sigurnosti države i financijske zločine".

Druga dvojica optuženika, kojima se sudi zajedno s Mahmudijem, nisu dovedeni na sud zbog čega su prosvjedovali njihovi odvjetnici koji su također zatražili više vremena za proučavanje slučaja. Ročište je trajalo desetak minuta prije nego što je odgođeno do 10. prosinca na zajednički zahtjev obrane i tužiteljstva.

Bivši predsjednik libijske vlade Al-Bagdadi al-Mahmudi pritvoren je u Tunisu krajem rujan prošle godine, a izručen je Libiji 24. lipnja ove godine. Al-Mahmudi je do posljednjih dana vladavine Moamera Gadafija bio predsjednik libijske vlade i bio mu je odan do kraja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter