Posljednje gostovanje: Istra 1961 sutra na Kantridi

Josiel Alves De Oliviera Jo (M. ANGELINI)
Josiel Alves De Oliviera Jo (M. ANGELINI)

Na konferenciji na novinare predstavljen je nedjeljni susjedski derbi u kojem Istra 1961 gostuje na Kantridi.

Uz uobičajeni dvojac, trenera Igora Pamića i klupskog glasnogovornika Daniela Sponzu, umjesto jednog predstavnika igrača ovog su se puta pojavila dvojica. I to ne bilo koja, već internacionalni dvojac Josiel Alves De Oliveira - Jo i Chung Woon. Led je probio odmorni Jo koji je preskočio posljednji ogled protiv Zadra. Ispostavilo se da je to bio pravi Paminjov potez, jer teško bi temperamentni Brazilac zadržao jezik za zubima kad su Zadrani počeli s "peglanjem".

-  Treba ostati miran u glavi. Moramo biti koncentrirani samo na nogomet, ono što nam trener prije utakmice kaže i razmišljati samo o našoj igri te na taj način doći do povoljnog rezultata. Bod na gostovanju je uvijek dobar, naročito kad igraš protiv kvalitetne momčadi kao što je Rijeka, ali tri boda koja nosi pobjeda još su bolji, rekao je Jo.

Za Joom su 15 prvenstvenih utakmica u zeleno-žutom dresu, a što je dvije morao preskočiti krivi su žuti kartoni kojih je temperamentni Brazilac u dosadašnjem dijelu sezone prikupio sedam, po čemu je rekorder u Istri 1961.

Slična je situacija i s Woonom kojeg ne krasi brazilski temperament, no to ga nije spriječilo da u dosadašnjem dijelu sezoni "zaradi" jedan crveni i tri žuta kartona.

Ako je neku hrvatsku riječ Woon naučio, onda je to "šiškaj", što mu Paminjo često zna poručiti uz rub terena. No, puno važnije od hrvatskog je da i on i Jo razumiju nogometni jezik, za drugo će se lako snaći. Po igrama koje su dosad pružili u dresu Istre 1961 vidi se da im jezična barijera ne stvara prevelik problem, očekujemo da se taj trend nastavi i sutra na Kantridi. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter